“Adakah dia fikir dia sudah mend4pat tempat di syurga?” Siti Kassim Tak Setvju PU Riz Minta Jang4n Seb4r Aur4t Adibah Noor?

Pemergian penyanyi Allahyarham Adibah Noor pada Sabtu lalu akibat kanker 0vari tahap empat sememangnya mengejvtkan ramai. Di media sosial, ramai yang mengucapkan takz1ah serta memuat naik gambar Allahyarham yang tidak menutup aurat. Susulan itu, Pencetus Ummah (PU) Haris Ismail atau PU Riz menegur orang ramai supaya tidak berkongsikan foto penyanyi itu yang tidak menutup avrat. … Read more

Isv Kesesakan: Pakar Cadang Lupus Kenderaan Usia 10 Tahun, Jurutera Ini Tak Setuju

Masalah kesesakan jalan raya sejak akhir-akhir ini sering dibincangkan oleh beberapa pakar bagi menyelesaikan isv tersebut susulan penambahan jumlah kenderaan secara mendadak menjelang pasca COVID-19. Ada yang mengutarakan cadangan bagi mengat4si keses4kan jalan raya di ibu kota dengan menumpukan penambahbaikan sistem pengangkutan awam di negara ini. Cadangan lain pula, kenderaan di Malaysia perlu mempunyai had usia tidak … Read more

[VIDEO] Gelagat budak perempuan bila tengok donuts cvri tumpvan ramai

Pepatah ada mengatakan bahawa orang perempuan dengan makanan memang tak dapat dipisahkan, tidak kiralah usia masih kanak2 ataupun sudah dewasa tetapi bila melihat makanan, mesti sampai ke telinga senyumnya. Ternyata bila melihat makanan, orang perempuan akan gembira sepanjang hari, kalau tengah marah pun akan reda melihat makanan. Begitulah juga kalau kanak2 yang sungguh gembira walaupun … Read more

[Video] ” Mesti b3rat mak dia nak l3pask4n ” Harris Ingin Ibu Dihargai Di Hari Bahagia.

Menerusi satu perkongsian yang dikongsikan oleh salah seorang peminat Harris Annuar yang baru bar uini dikhabarkan sudah pun bertukar status kepada suami kepada Asha Merican. Hasil 4 tahun menyulam cinta tanpa berkongsikan kepada sosial media, Harris kini berkongsikan detik terindah dalam hidupnya dengan mengadakan sebuah majlis resepsi yang penuh meriah dan penuh dengan keterujaan. Namun … Read more

Mamat Tegur Trend TikTok Lagi, Tapi Yang Ditegurnya Itu Adalah…

Pemilik akaun TikTok bernama MamatGotNoChill ini menjadi perhatian ramai selepas beberapa videonya menegur trend di laman aplikasi tersebut tular. Bukan orang biasa sahaja, tapi selebriti juga ‘berani’ pemuda ini berikan teguran. Dengan gaya percakapannya yang selamba dan agak ‘kelakar’, Mamat ini menjadi semakin dikenali ramai dengan ‘content’ darinya yang sebegitu. Malah baru-baru ini satu lagi video Mamat … Read more

Kant0i ‘Tersengih’ Nampak Syifa Melvin, Perubahan Mula Safawi Masa ‘Live’ Tarik Perhatian

Perlawanan antara skuad negara menentang Bahrain di Stadium Nasional Bukit Jalil dipenuhi dengan 70 ribu penonton dan penyokong yang memberi sokongan. Walaubagaimanapun, pasukan berkenaan terpaksa akur dengan kekal4han di tangan pihak lawan apabila tewas 1-2 malam tadi. Turut hadir semalam termasuklah Syifa Melvin dan keluarga, demi memberi sokongan buat kekasih hati, Safawi Rasid yang bermain … Read more

3 sekawan ‘enjoy’ menyelam tanpa tabung oksigen, puas hati dapat tengok bangk4i pesawat di dasar laut

PANORAMA luar biasa! Begitulah yang dapat digambarkan mengenai pengalaman Muhammad Mikhail Shahariman, 27, yang menyelam berhampiran sebuah bangk4i pesawat di dasar laut Pulau Lang Tengah, Terengganu pada 2 Jun lalu. Senang disapa Mikhail, dia berkata pengalaman menyelam di lokasi itu cukup mendamaikan, apatah lagi dia tidak menggunakan sebarang peralatan skuba, sebaliknya menahan nafas secara normal sahaja. … Read more

“Tabik spring bosss”- Barisan ‘mengejutkan’ hari terakhir Air Balang Syahmi Sazli

Rasanya ramai masih tidak sempat merasai Air Balang daripada Youtuber dan pengarah filem, Syahmi Sazli dan berikutan pengumumannya untuk penutupan sementara perniagaannya itu mencetuskan rata-ratanya bersed1h. Meskipun begitu, ramai salute dengan tindakan Syahmi Sazli yang ingin mengelak beberapa faktor yang termasuk isu parking dan memutuskan untuk menutup Air Balang bermula hari ini apabila kelmarin, (Khamis) menjadi hari terakhir dibukanya. Namun … Read more

[Video] “HAHA.. jarang taklawak jep ni” Jep Bah4n Pu Riz di Sepahtu Reunion bvat nt1zen terhibur

Menerusi satu klip dimana menjadi bualan ramai apbila rancangan Sepahtu Reunion kemabali menggegarkan di aplikasi Tiktok dengan undangan tetamu jemputan yang dikenali ramai iaitu PU Riz mampu menghiburkan satu Malaysia dengan lawak jenaka yang begitu melucukan dan mencuit hati. Kenakalan Jep Sepahtu yang cuba mengguli gulikan PU Riz ketika siaran langsung itu cukup membuatkan para … Read more

[Video] “Saya rindu perasaan disayangi/jatvh cinta” Akh1rnya Shila Amzah Resp0n Dakw4an Tengah Tunggu Sharnaaz Ahmad

Seperti diketahui ramai, sejak kebelakangan ini pelakon Sharnaaz Ahmad dan penyanyi terkenal, Shila Amzah sering kali dikaitkan bersama dan rata-rata para peminat berharap agar mereka berdua kembali bercinta. Baru-baru ini, Shila Amzah atau nama sebenarnya Nurshahila binti Amir Amzah ada memuat naik satu video di TikTok memperlihatkan dirinya sedang mendendangkan sebuah lagu Bollywood berjudul ‘Dekha … Read more